Algemene Voorwaarden

ARTIKEL 1. DEFINITIES EN TOEPASSELIJKHEID

In deze Algemene Voorwaarden worden de volgende definities gebruikt:

1.1 Algemene Voorwaarden: de algemene (verkoop- en leverings) voorwaarden van BBEA.

1.2 Derden: ieder ander dan BBEA.

1.3 Diensten: aanvullende diensten, gefaciliteerd door Derden, die de klant bij BBEA kan afnemen.

1.4 Duurovereenkomst: iedere schriftelijk, mondeling of stilzwijgend tot stand gekomen (reeds bestaande of toekomstige) Overeenkomst tussen BBEA en een Klant die strekt tot de regelmatige levering van producten en/of Diensten gedurende een zekere periode.

1.5 Gelieerde rechtspersonen: iedere rechtspersoon of vennootschap die kwalificeert als ‘groepsmaatschappij’ in de zin van artikel 2:24b BW of als een ‘dochtermaatschappij’ in de zin van artikel 2:24a BW.

1.6 BBEA: BBEA (Handelsregisternummer: 89134737) en alle aan haar gelieerde rechtspersonen.

1.7 Klant: iedere (rechts)persoon die bij BBEA een opdracht plaatst of aan wie BBEA een Offerte doet dan wel met BBEA – in welke vorm dan ook – een overeenkomst sluit of heeft gesloten.

1.8 Offerte: iedere schriftelijke of mondelinge aanbieding (voorstel of aanbod) van BBEA aan een klant om werkzaamheden te verrichten of diensten af te nemen, dan wel om een Overeenkomst aan te gaan.

1.9 Opdracht: ieder verzoek van een Klant aan BBEA om werkzaamheden te verrichten of Diensten aan die Klant te leveren, daaronder ook begrepen een door een Klant geaccepteerde (mondelinge) offerte van BBEA.

1.10 Opdrachtbevestiging: de schriftelijke bevestiging van BBEA aan de klant van de opdracht.

1.11 Overeenkomst: alle schriftelijk, mondeling of stilzwijgend tot stand gekomen (of in de toekomst nog tot stand te komen) Overeenkomsten tussen BBEA en een Klant, daaronder ook begrepen (maar niet beperkt tot) Duurovereenkomsten en alle daaruit (nog) voort te vloeien losse overeenkomsten.

1.12 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, opdrachten en (bestaande en toekomstige) overeenkomsten.

1.13 Het accepteren van een offerte, het plaatsen van een opdracht en/of het sluiten van een overeenkomst met BBEA, leidt ertoe dat de klant de toepasselijkheid van deze voorwaarden aanvaardt.

1.14 Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zijn uitsluitend geldig indien daar schriftelijk en uitdrukkelijk door BBEA mee is ingestemd.

ARTIKEL 2. ALGEMENE BEPALINGEN

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van BBEA en iedere tot stand gekomen overeenkomst.

2.2 Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing op overeenkomsten voor de uitvoering waarvan door BBEA derden worden betrokken

2.3 Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend uitdrukkelijk en schriftelijk worden afgeweken. Indien en voor zover hetgeen partijen uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen, afwijkt van het bepaalde in deze algemene voorwaarden, geldt hetgeen partijen uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.

2.4 De toepasselijkheid van de eventuele algemene voorwaarden van de opdrachtgever, onder welke benaming dan ook aangeduid, wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

2.5 Vernietiging of nietigheid van een of meer bepalingen uit deze algemene voorwaarden, laat de geldigheid van de overige bedingen onverlet. In een voorkomend geval zijn partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zo veel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.

ARTIKEL 3. VERPLICHTINGEN VAN DE KLANT

3.1 De klant is verplicht om BBEA tijdig en volledig te voorzien van alle benodigde informatie en documenten die noodzakelijk zijn voor een correcte uitvoering van de opdracht. Hieronder vallen onder andere alle relevante financiële gegevens, overeenkomsten, contracten en andere informatie die van invloed kunnen zijn op de werkzaamheden van BBEA.

3.2 De klant staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de verstrekte informatie en documenten. BBEA mag uitgaan van de juistheid en volledigheid van de verstrekte informatie, tenzij de klant aannemelijk maakt dat dit niet het geval is.

3.3 Indien de klant niet tijdig de benodigde informatie en documenten verstrekt, of indien deze onjuist of onvolledig zijn, heeft BBEA het recht de uitvoering van de opdracht op te schorten. Eventuele hieruit voortvloeiende kosten en schade komen voor rekening van de klant.

3.4 De Klant is verplicht om wijzigingen in zijn situatie, zoals adreswijzigingen of wijzigingen in de rechtsvorm van zijn onderneming, onmiddellijk schriftelijk aan BBEA mee te delen.

ARTIKEL 4. VERGOEDING EN BETALING

4.1 Voor de uitvoering van de opdracht is de klant aan BBEA een vergoeding verschuldigd, zoals vastgesteld in de Opdrachtbevestiging of, bij gebreke daarvan, volgens de gebruikelijke tarieven van BBEA.

4.2 Tenzij anders overeengekomen, dient de klant de verschuldigde vergoeding te betalen binnen 14 dagen na factuurdatum, op een door BBEA aan te geven wijze en in de valuta waarin is gefactureerd.

4.3 Bij overschrijding van de betalingstermijn is de klant van rechtswege in verzuim, zonder dat daarvoor een ingebrekestelling is vereist. BBEA is in dat geval gerechtigd om de wettelijke rente in rekening te brengen vanaf de vervaldatum van de factuur tot aan de dag van volledige betaling.

4.4 Indien de klant in verzuim is met de betaling, is BBEA gerechtigd de uitvoering van de opdracht op te schorten totdat de betaling is voldaan. BBEA is niet aansprakelijk voor eventuele schade die voortvloeit uit deze opschorting.

ARTIKEL 5. AANSPRAKELIJKHEID

5.1 BBEA zal de opdracht naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. BBEA is echter niet aansprakelijk voor enige schade die het gevolg is van enige tekortkoming in de uitvoering van de opdracht, tenzij er sprake is van opzet of grove nalatigheid aan de zijde van BBEA.

5.2 BBEA is niet aansprakelijk voor indirecte schade, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie of enige andere vorm van indirecte schade, ongeacht de oorzaak daarvan.

5.3 Indien BBEA aansprakelijk is, is de aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd door de aansprakelijkheidsverzekering van BBEA, vermeerderd met het bedrag van het eigen risico dat volgens de polisvoorwaarden niet ten laste van de verzekeraar komt.

5.4 Onverminderd het bepaalde in de voorgaande leden van dit artikel, is de aansprakelijkheid van BBEA jegens de klant beperkt tot het factuurbedrag van de opdracht, met een maximum van €10.000,-.

5.5 De Klant vrijwaart BBEA voor alle aanspraken van derden die verband houden met de uitvoering van de opdracht, voor zover BBEA ter zake aansprakelijk is uitgesloten of beperkt overeenkomstig deze Algemene Voorwaarden.

ARTIKEL 6. DUUR OVEREENKOMST EN OPZEGGING

6.1 Een overeenkomst wordt aangegaan voor de in de Overeenkomst bepaalde duur, en bij gebreke daarvan, voor onbepaalde tijd.

6.2 Beide partijen kunnen een overeenkomst te allen tijde schriftelijk opzeggen met inachtneming van een redelijke opzegtermijn, tenzij anders is overeengekomen.

6.3 In geval van tussentijdse opzegging heeft BBEA recht op betaling van de verrichte werkzaamheden en de daaruit voortvloeiende kosten.

6.4 Indien de klant een overeenkomst opzegt, wordt hij gehouden alle openstaande facturen te voldoen.

ARTIKEL 7. OVERMACHT

7.1 BBEA is niet gehouden tot nakoming van enige verplichting indien zij daartoe verhinderd is als gevolg van overmacht. Onder overmacht wordt onder andere verstaan: staking, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie)netwerk of verbinding, niet- of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere Derden, brand, overheidsmaatregelen, pandemieën, en andere onvoorziene omstandigheden.

7.2 Indien BBEA door overmacht tijdelijk niet in staat is de opdracht uit te voeren, heeft BBEA het recht de uitvoering van de opdracht op te schorten zonder enige verplichting tot schadevergoeding jegens de klant.

7.3 Indien de overmacht langer dan 60 dagen voortduurt, hebben beide partijen het recht de overeenkomst schriftelijk te ontbinden, zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.

ARTIKEL 8. INTELLECTUELE EIGENDOM

8.1 BBEA behoudt zich alle rechten van intellectuele eigendom voor met betrekking tot producten van de geest die zij gebruikt of heeft gebruikt in het kader van de uitvoering van de opdracht, voor zover deze rechten voortvloeien uit de wet.

8.2 Het is de Klant uitdrukkelijk verboden die producten, waaronder mede begrepen computerprogramma’s, systeemontwerpen, werkwijzen, adviezen, (model)contracten en andere geestesproducten van BBEA, een en ander in de ruimste zin des woords, al dan niet met inschakeling van Derden te verveelvoudigen, te openbaren of te exploiteren.

8.3 Het is de Klant niet toegestaan om enige aanduiding omtrent auteursrechten, merken, handelsnamen of andere rechten van intellectuele eigendom uit de producten van BBEA te verwijderen of te wijzigen, daaronder begrepen aanduidingen omtrent het vertrouwelijke karakter en geheimhouding van de producten.

ARTIKEL 9. GEHEIMHOUDING

9.1 Partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de Opdracht van elkaar of uit andere bronnen hebben verkregen, tenzij een wettelijke plicht tot bekendmaking geldt.

9.2 Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door een van de partijen is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

9.3 BBEA zal gedurende de looptijd van de opdracht en gedurende een periode van twee jaar na beëindiging daarvan, de ontvangen vertrouwelijke informatie niet aanwenden voor een ander doel dan waarvoor deze werd verkregen.

9.4 BBEA zal haar medewerkers en eventuele derden die betrokken zijn bij de uitvoering van de opdracht, verplichten tot geheimhouding van de vertrouwelijke informatie.

ARTIKEL 10. SLOTBEPALINGEN

10.1 BBEA heeft het recht deze Algemene Voorwaarden eenzijdig te wijzigen. Wijzigingen worden tijdig aan de klant medegedeeld en treden 30 dagen na bekendmaking in werking, of op een latere datum die in de bekendmaking is vermeld.

10.2 Indien een bepaling in deze Algemene Voorwaarden nietig is of vernietigd wordt, blijven de overige bepalingen van kracht. BBEA zal in dat geval een nieuwe bepaling vaststellen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepaling, waarbij zo veel mogelijk de strekking van de nietige of vernietigde bepaling in acht wordt genomen.

10.3 Op de rechtsverhouding tussen BBEA en de Klant is Nederlands recht van toepassing.

10.4 Alle geschillen die tussen BBEA en de klant mochten ontstaan, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waarin BBEA is gevestigd.